De 1972 kever

Introductie

VW Beetle 1972 Het is allemaal begonen toen ik iemand leerde kennen (Rob) die een buggy aan het bouwen was. Dit was een knalgele buggy op een verkort 1962 chassis. Ik heb samen met Rob een ritje gemaakt toen die net af was. Maar dit was een koude bedoeling want het vroor 10 graden en er zat geen kap op de buggy. Ik was helemaal weg van het simpele concept van de buggy, de grootte achterwielen (15 x 10J) en het geluid van een busblok achter je.
Maar ik wilde toch wel wat comfort, na het kopen van diverse bladen zoals dune buggies and Hot VW's ontdekte ik de baja bug. Na een tijdje zoeken vond ik in Rotterdam bij een garage / sloop bedrijf een oranje 1972 kever. Er zat zelfs nog 3 dagen APK op en betaalde zonder echt goed na te denken 2000 gulden voor de kever. Een monteur van de garage was zo vriendelijk om de kever naar een stalling te rijden. Het klinkt misschien gek maar ik heb zelf nooit met deze kever op de openbare weg gereden.

Nog een feitje: Net voordat ik geboren ben reed ik al in een kever mee en mijn eerste ritje nadat ik geboren was, was ook in een kever. Misschien ben ik toen al besmet geraakt met het kever-virus.

Hieronder een aantal foto's van de kever toen ik hem heb gekocht.

VW Beetle 1972 (right-rear view) Net gekocht, twee kleine deukjes maar voor de rest zag de Kever er goed uit.... Later zal ik uitvinden dat het plaatwerk toch wat minder goed was dan ik dacht.

VW Beetle 1972 (left-rear view) Achterop zat geen bumper maar die vond ik op de achterbank. Verder was de kever kompleet.

VW Beetle 1972 (with open doors and hood) De kever is uit 1972, het jaar dat de kever het meest geproduceerde auto model ter wereld werd.

Het reserve wiel neemt bijna de hele koferbak in beslag. Leuk detail is dat de lucht uit de band wordt gebruikt om water op de voorruit te spuiten.

VW Beetle 1972 (interior) Alle accenten aan de kever zijn zwart.

VW Beetle 1972 (front view) Het motorblok is 1200 cc.

VW Beetle 1972 (side view) Dit was de laatste dag van de kever voordat het strippen starten.
Bijgewerkt: 2011-07-07 20:55:19